Gebruikersnaam Wachtwoord
Home Diensten Cases Contact
ivr mo & mt 3g gateway

Zelf berichten versturen? Maak gebruik van onze gateway.

Wat is MO en MT?

Een SMS-gateway is een technisch platform waarbij sms-berichten vanuit uw eigen applicatie verstuurd en ontvangen worden. Telebranding beschikt over een eigen SMS-gateway die het mogelijk maakt om op mobiele toestellen van KPN, Telfort, Orange, Vodafone, T-mobile, Base, Proximus en Mobistar berichten af te leveren. De SMS Gateway module biedt u volledige vrijheid in het opstarten van Premium SMS diensten. Deze module zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande berichten via uw eigen IT-systemen worden afgehandeld. Binnenkomende berichten worden direct vanuit onze gateway doorgestuurd naar uw eigen applicaties waarna uw applicatie via onze gateway rechtstreeks berichten aflevert aan de eindgebruikers. Het maakt dus niet uit welke provider de consument heeft. Het is mogelijk om middels ons platform allerlei mobiele marketing acties aan te bieden.

Hieronder omschrijven we in 4 stappen het proces om tot de lancering en afhandeling van een premium sms-product (SP) te komen.

Hoe werkt de tool/applicatie?

1.      Om een sms-product (SP) in de markt de zetten heeft u om te beginnen een 4-cijferig sms- nummer (shortcode) nodig waarheen uw klanten kunnen sms'en. Deze nummers worden niet uitgegeven door de OPTA maar direct door de mobiele telefoon operators. Op dit moment is er geen duidelijke onderverdeling in de nummerreeksen. Een nieuwe shortcode kunt u aanvragen bij Telebranding. Wij zullen voor u de aanvraag indienen bij de 5 operators en indien deze bij alle 5 nog vrij is dit voor u reserveren en later routeren naar onze sms-gateway. Daar de kosten van een dergelijke shortcode substantieel zijn is er ook de mogelijkheid een shortcode van Telebranding te gebruiken en op deze shortcode een woord (keyword) te laten vastleggen. Uw klant zal uiteindelijk dit woord naar de shortcode sms'en om te reageren op uw advertentie.

2.      Is de shortcode bekend of het keyword dat u op onze shortcode zult gebruiken ? Dan is het tijd om duidelijkheid te scheppen in het tarief dat de eindgebruiker moet betalen om gebruik te maken van uw SP. Voor sms gelden er twee soorten tarieven. De eerste tariefsoort is MO Premium (Mobile Originated wat staat voor berichten die de eindgebruiker instuurt naar onze gateway), de tweede tariefsoort is MT Premium (Mobile Terminated wat staat voor berichten die wij uitsturen naar de eindgebruiker). Indien u een eigen shortcode registreert kunt u zelf kiezen of u MO en of MT Premium op uw shortcode wilt laten installeren. Gebruikt u een shortcode van Telebranding hebben wij de keuze rond het wel of niet installeren van MO Premium al gemaakt. Voor MT Premium kunt u kiezen uit een serie van tarieven. Onderstaand vindt u de lijst met mogelijkheden.

Zodra het tarief en de gewenste vrije shortcode bekend is bij Telebranding wordt de aanvraag ingediend bij haar Telecom Operators. Implementatie van een nieuwe shortcode kost ongeveer 3 a 6 weken. Gebruikt u een keyword op onze shortcode dan is de implementatietijd van het keyword maximaal 5 dagen.

De eindgebruiker betaalt de kosten van zijn gesprek via zijn mobiele telefoonrekening aan de operator. De operator stort haar geld door naar Telebranding onder inhouding van incassokosten en verkeerskosten. Telebranding stort haar geld door naar de klant onder inhouding van onder andere platformkosten.

3.      Nu dat het tarief en de shortcode / keyword combinatie zijn geregeld heeft u de keuze hierachter een nieuw SP te laten ontwikkelen in overleg met onze afdeling techniek. Zij kunnen u bijstaan met advies op een door u ontwikkeld plan of idee. Telefuture kan in dit traject zorgdragen voor ontwikkeling, programmering, backoffice en fulfillment. Optie twee is u een technische connectie te laten verzorgen met onze gateway waarbij u zelf in staat bent om uw eigen sms diensten te ontwikkelen (Gateway Connectie). Daarnaast kunt u natuurlijk ook een keuze maken uit de legio door Telebranding reeds ontwikkelde SP's die vaak met veel succes ook door Telebranding reeds in de markt zijn gezet.

4.      U bent gestart met het adverteren van uw SP. Op ieder moment kunt u de resultaten volgen via een online statistieken programma met informatie over uw keyword / shortcode, het aantal verzonden en ontvangen berichten van die dag, week of maand. Binnen 30 dagen na het einde van iedere maand ontvangt u van ons een credit nota met uw aandeel in de opbrengsten van uw SP. Deze creditnota wordt binnen 30 dagen na opmaakdatum aan u overgemaakt. Voor het verzenden van MT 0-tarief sms berichten kunt u kiezen uit een hiervoor door Telebranding speciaal ontwikkelde SMS Bulk tool of voor een bulk connectie met onze gateway .

Bovenstaande kan ook voor MMS gerealiseerd worden. MMS staat voor Multimedia Messaging Service. Via MMS worden er foto's, plaatjes en ringtones samen met een SMS bericht (lengte onbeperkt!) verstuurd.

Wat heeft u nodig?

U beschikt over een stabiele webserver om verzoeken en software af te handelen om uiteindelijk.

Voordelen in ´t kort

  • Groot bereikwijdte
  • Eenvoudig te realiseren
  • Direct de consument informeren
  • Ideaal communicatiemiddel voor korte en snelle berichten
  • Zelf bepalen wanneer het bericht verstuurd wordt
 

Combineren diensten

Er is de mogelijkheid om verschillende diensten te combineren.

SMS Bulk wordt vaak in combinatie met ‘sms2mail’ gebruikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.